Klasični IP telefon kot notranja enota domofona

V današnjih časih vsi vedno bolj stremimo k uporabi pametnih telefonskih aparatov. Takšen trend je nastal zaradi vedno večjih zmogljivosti naprav, ki jih zagotavlja sodobna tehnologija in številne aplikacije.

Tako je tudi na področju domofonov postal trend, da se kot notranja enota domofonskega sistema uporabi pametni telefon z namensko aplikacijo, saj takšna rešitev predstavlja nekaj sodobnega poleg tega pa ni potreben nakup dodatnih naprav (danes je vse v enem telefonu).

Domofoni

Zaradi takšnega trenda se marsikdo vpraša le zakaj bi uporabil IP telefonski aparat. Kljub temu, da marsikdo sploh ne vidi nobene prednosti pa je prednost IP telefonskega aparata pred aplikacijo ogromna.

Torej zakaj izbrati IP telefon?

IP telefon je vedno dosegljiv, kar pa ni mogoče reči za aplikacije na računalnikih ali pametnih telefonskih aparatih. Velikokrat se namreč zgodi, da aplikacija zmrzne ali pa naprava izključi povezavo (varčevanje z baterijo, hibernacija, …). Drugi dejavnik pa je uporabnik sam, saj obremenjuje napravo s številnimi aplikacijami, ki pa povečajo možnost nezanesljivost sistema. Vedno pa se lahko zgodi, da pozabimo vključiti Wi-Fi povezavo, kar pomeni, da nas obiskovalec pri vhodu ne more dobiti. 😉

Kako izbrati najboljši IP telefon?

Ob široki izbiri IP telefonskih aparatov je izbira pravšnjega lahko težavna naloga. Da bila izbira čim lažja si najprej zastavite ključna vprašanja:

  • Želite avdio ali video komunikacijo?
  • Želite stensko ali namizno različico telefona?
  • Koliko programskih tipk želite?
  • Želite klasičen telefon ali pametni namizni telefon?

Z naborom vaših odgovorov boste takoj vedeli, kaj od telefona pričakujete in tako tudi zožili sam nabor telefonov.

Če še vedno želite imeti neko sodobno tehnologijo in niste pristaš neki klasičnih telefonskih aparatov se lahko odločite za pemetni namizni telefon. Takšni telefoni so običajno osnovani na operacijskem sistemu Android (ja takšen kot je na vašem mobilniku), imajo zaslon na dotik, podpora GooglePlay aplikacij, … Eden izmed takšnih je Grandstream GXV3275.

IP telefon Grandstream GXV3275

Namen tega članka ni odvrniti uporabnikov od sodobne tehnologije saj je ravno to tudi IP domofon, vendar predstaviti najbolj zanesljivo rešitev v primeru, da le takšno potrebujete. Težko si je namreč predstavljati, da bi bila notranja enota domofona na urgenčnem centru ali  varovanem objektu, ravno pametni telefon.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s