IP kontrola dostopa – ne več le škatla z releji

Že na primeru IP domofona ste lahko videli, da je tovrsten domofon več kot le klasičen sistem, ki uporabniku omogoča vzpostavitev klica in odklepanje vrat. Sodobni domofoni uporabniku omogočajo številne prednosti kot so mobilnost, integracija v druge sisteme, avtomatizacija delovanja naprave, … Nič drugače pa ni na področju IP kontrole dostopa, saj je 2N razvil samostojno kontrolo dostopa (dobavljiv tudi modul za vgradnjo v IP domofon), ki na novo definira kontrolo dostopa.

miy-id_whitebg

IP kontrola dostopa 2N Access Unit je samostojen modul za priklop na LAN mrežo, ki omogoča odklepanje vrat preko RFID kartic s tehnologijo 125 kHz ali 13,56 MHz. Seveda je to osnovna funkcija vsakega RFID čitalca kartic a 2N AccessUnit je več kot le to saj omogoča dodatne možnosti kot so:

Podpora NFC tehnologije

RFID čitalec podpira NFC tehnologijo, ki uporabniku omogoča, da namesti  klasične RFID kartice uporabi mobilni telefon z NFC podporo in nameščeno aplikacijo. Za odklepanje vrat tako na čitalec kartic le prisloni svoj mobilni telefon.

NFC kontrola dostopa

Priklop dodatnih modulov

Na samostojni čitalec kartic je mogoče preko vodila priključiti dodatne module kot so dodatni čitalec kartic, tipkovnica, Wiegand modul, … Vsi dodatni moduli v povezavi s čitalcem kartic omogočajo uporabo dodatnih funkcij ali integracijo v druge sisteme. Čitalec kartic lahko tako preko Wiegand priključka preprosto integrirate v obstoječ sistem kontrole dostopa ali pa kot dodatni modul uporabite tipkovnico in tako uporabniku omogočite dvojno identifikacijo (koda + kartica = odklepanje vrat. Kot vidite so možnosti tako rekoč neomejene.

Avtomatizacija delovanja

Kontrola dostopa omogoča funkcijo avtomatizacije procesov, ki smo jo spoznali že pri IP domofonih 2N. Avtomatizacija procesa je napredna funkcija, ki vsak dogodek, ki se zgodi na napravi poveže z določeno akcijo. Tako lahko naprimer IP kontrola dostopa ob vnosu pravilne kartice sočasno z odklepanjem vrat preko lokalne mreže pošlje HTTP ukaz za odklepanje na ostale module. Na našem blogu smo objavili že številne rešitve, ki jih je mogoče realizirati s pomočjo te napredne funkcije. Vabimo vas, da si jih ogledate.

aehdhafa

Kot vidite je tudi pri nakupu kontrole dostopa vredno razmisliti kakšen sistem boste uporabili. Naš predlog je, da se odločite za IP kontrolo dostopa, saj poleg dejstva, da je IP tehnologija naša prihodnost ne smete pozabiti na dejstvo, da vam takšen sistem omogoča nadaljnje nadgradnje oz. prilagoditve.

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s