Domofoni s Push-to-Talk funkcijo

IP domofoni so napredni domofoni s katerimi lahko realizirate tudi napredne in bolj zahtevne rešitve. S pomočjo Multicast oddaje/sprejema in funkcije avtomatizacije lahko tako realizirate funkcijo Push-to-Talk. S pomočjo funkcije PTT lahko ob pritisku tipke domofona pričnete z oddajo vsebine (iz mikrofona domofona) na oddaljene IP naprave (IP domofoni, IP telefoni, sistem za javno obveščanje, …). Ko tipko domofona spustite se oddajanje zaključi. Rešitev je predvsem primerna za prostoročno komunikacijo v laboratorijih, omejenih območjih, …

Na domofonu, ki bo uporabljen za oddajanje vsebine je najprej potrebno omogočiti Multicast oddajanje in nastaviti IP naslov/port.

bgfeedff

Nato kreiramo pravilo za avtomatizacijo IP domofona, ki bo ob pritisku zagnala Multicast oddajo na definiran IP naslov/port.

aehdhafa

Na vseh IP napravah za sprejem vsebine je potrebno omogočiti Multicast sprejem in definirati IP naslov/port za Multicast vsebino. Za nastavitev IP domofona 2N nastavite spodnje parametre.

afabhgbf

Če ste se tudi sami srečali s specifičnim problemom, ki bi ga bilo potrebno rešiti z domofonom pa tega niste mogli rešiti s klasičnim domofonom nas kontaktirajte in za vas bomo poiskali primerno rešitev. Kot rečeno je z IP domofoni 2N marsikaj mogoče.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s