Preprost videonadzor IP domofona

Za video nadzor IP domofona 2N lahko uporabite brezplačno aplikacijo 2N Helios IP Eye, ki ima tudi dodatno funkcijo – pop up sliko ob klicu. Ko obiskovalec pritisnite tipko na domofonu ta vzpostavi klic na določeno notranjo enoto poleg klica pa na izbranem računalniku pokaže sliko iz kamere domofona. Uporabnik lahko preko aplikacije obiskovalcu odpre vrata s preprostim klikom in brez potrebe pa vzpostavitvi dvosmerne povezave.

Nastavitev IP domofona

V spletnem brskalniku (Mozilla Firefox, Internet Explorer) vnesite IP naslov domofona in vnesite podatke za prijavo.

Tovarniški podatki za administracijo so:

 • Username: Admin
 • Password: 2n

V nastavitvah Services/Streaming/JPEG je potrebno omogočiti možnost Snapshot Download Enable

1

V nastavitvah Directory/Phonebook je potrebno na želeni tipki poleg telefonske številke (polje Helios IP Eye Address) vpisati IP naslov ali DNS ime računalnika, kjer se bo ob pritisku tipke domofona pojavila slika.

2

Če želite s pomočjo aplikacije 2N HeliosIP Eye odklepati vrata je potrebno v nastavitvah Hardware/Switches/Advancedomogočiti možnost Enable switch control by http.

3

Nastavitve aplikacije

Opozorilo: Pred namestitvijo aplikacije 2N Helios IP Eye je potrebno na operacijski sistem Microsoft Windows namestiti dodatek DotNET, ki ga je mogoče dobiti na uradni strani Microsoft.

Aplikacija se nahaja v orodni vrstici, kjer za vstop v nastavitve naredite desni klik na ikono aplikacije in izberete Settings.

5

V zavihku Intercom lahko dodajate IP domofone za videonadzor.

6

V zavihku Viceo calls nastavite parametre za video nadzor:

 • Video settings: Nastavitve kvalitete video vsebine
 • Configuration of Buttons: Nastavite funkcijo posamezne tipke v aplikaciji (tipke za odklepanje vrat)
  • Description: Opis
  • Function: Izberite rele domofona, ki ga želite nadzorovati. Lahko izberete tudi funkcijo preklopa med interno in zunanjo kamero,
  • Icon: Izberite ikono, ki bo prikazana ob tipki
  • Hang-up: Vključena možnost po pritisku tipke prekine klic

7

V zavihku Surveillance nastavite parametre za videonadzorno okno.

8

Aplikacija 2N Helios IP Eye omogoča pregled videa posameznega IP domofona in odklepanje vrat. Za pregled videa naredite desni klik na ikon aplikacije in Izberite Show x (Ime domofona). Pojavi se slika izbranega domofona in tipke za odklepanje vrat.

10.png

Aplikacija 2N Helios IP Eye omogoča uporabo videonadzornega okna, kjer lahko sočasno spremljamo sliko več IP domofonov s dvojnim klikom na želeno kamero pa odpremo večjo sliko izbranega IP domofona. Za vklop videonadzornega okna naredite desni klik na ikono aplikacije in izberite Surveillanec window. Pojavi se videonadzorno okno kamor lahko z desnim klikom dodajamo želene IP domofone.

11

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s