Odprite vrata za IP kontrolo dostopa

miy-id_whitebgIP kontrola dostopa, ki omogoča neposredno napajanje preko Ethernet tehnologije (PoE) je bila na tržišču predstavljena pred nekaj leti. Razvoj IP tehnologije na področju kontrole dostopa je bil neizbežen; poglejte samo kaj se je zgodilo na področju telefonije in videonadzora. Uporaba IP tehnologije tako omogoča uporabo obstoječe IT infrastrukture, izključuje potrebo po lokalnem napajanju naprav, zmanjšuje stroške inštalacije, ponuja številne možnosti administracije in integracijo v druge sistem.

Pregled

Pri tradicionalnih sistemih kontrole dostopa (Špica, Jantar, …) je del sistem tudi kontroler. Kontroler običajno omogoča priklop dveh čitalcev kartic tako, da lahko nadzoruje dvoje vrata. Za delovanje kontrolerja je potrebno zagotoviti tudi lokalno napajanje, ki mu je priporočljivo dodati tudi rezervno baterijsko napajanje. Pri IP sistemih kontrole dostopa je mrežna povezava neposredno priključena na čitalec kartic ali kontroler, poleg prenosa podatkov pa je zagotovljeno tudi napajanje naprave. Tako lahko preko enega samega kabla zagotovimo napajanje za čitalec kartic in električno ključavnico. Takšen pristop izključuje potrebo po uporabi ločenih lokalnih napajanj prav tako pa ni potrebe po uporabi dodatnih kontolerjev.

Prednosti

Razpoložljivost:
Uporabite eno napravo namesto večjega števila kontrolerjev, ki omogočajo sočasen priklop le 4 ali 8 vrat.

Zanesljivost:
Izguba mrežnega kontrolerja lahko pomeni izpad oz. nedelovanje 4-8 vrat medtem, ko izpad mrežne IP povezave pomeni izpad le enih vrat.

Stroški:
Uporaba IP infrastrukture predstavlja veliko znižanje stroškov, saj izključite potrebo po dodatnih napajalnikih za napajanje kontrolerjev. Samo inštalacijo lahko opravi podjetje, ki že skrbi za vaše IT omrežje in video nadzor.

Integracija:
IP rešitev vključuje uporabo standardnih mrežnih kablov, komunikacijskih protokolov in podatkovnih baz, kar omogoča enostavno integracijo z drugimi sistemi.

Mednarodna kompatibilnost:
PoE je mednarodni standard za napajanje naprav preko mrežnega vmesnika, kar zagotavlja standardno napajanje v vseh državah in tako izključuje potrebo bo dobavljanju različnih napajalnikov.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s